2017 - een jaar vol info

Een warm, sociaal en gezond Wevelgem in 2017!

07/01/2017 - 14:19

Wat zal ons 2017 brengen? Als OCMW-voorzitter en schepen van sociale zaken en gezondheid wil ik graag een warm, sociaal en gezond 2017. We willen ons daar volop voor inzetten, en we hebben al een hele reeks maatregelen en initiatieven klaar...

een frisse seniormooi Moorselenieuwe mogelijkhedenmooi Moorsele

We ondersteunen de verenigingen en geven de buurten een duwtje in de rug als ze mensen samenbrengen om te feesten, te sporten en van cultuur te genieten. Mensen die het moeilijk hebben verdienen hulp en steun, en daarvoor zetten de talrijke medewerkers van het OCMW zich in: verzorging en verpleging in onze woonzorgcentra en onze assistentiewoningen, ondersteuning en begeleiding thuis, en sociale dienstverlening om een menswaardig bestaan te kunnen uitbouwen.

We zetten buddies in om nieuwkomers en vluchtelingen in onze samenleving wegwijs te maken. Onze voedselbank Tastoe die voedseloverschotten verdeelt bouwen we verder uit in regionaal verband. We breien in 2017 ook een vervolg aan het project Zorgzaam Gullegem. We willen dat nog meer mensen kunnen genieten van informele buurtzorg.

Op het vlak van gezondheid nemen we initiatieven om mensen nog meer te laten bewegen via het project Bewegen op Voorschrift. Tevens promoten we gezonde voeding in de strijd tegen obesitas. Meer daarover lees je in de bijlage.

Na een lange voorbereiding kijk ik samen met collega Stijn Tant uit naar het begin van de aanleg van het nieuw centrum in Moorsele. We hebben ons best gedaan om van dit plein een plek te maken waar velen elkaar graag zullen treffen en vertoeven. Een kloppend hart voor het gemeenschapsleven in onze deelgemeente! De start van de werken is voorzien in het voorjaar van 2017 en we hopen af te ronden in de zomer van 2018 met de aanplant van het groen.

We gaan de strijd aan met kinderarmoede op ons grondgebied. Het is niet rechtvaardig dat kinderen van bij de start van hun leven kansen worden ontnomen. Na een studiedag daarover in maart, zullen maatregelen genomen worden in samenspraak met de scholen en welzijnsorganisaties.

In het centrum van Wevelgem bouwen we een ontspanningsruimte uit op de voormalige site van Termote in de Deken Jonckheerestraat. Laagdrempelig bewegen en ontspannen staat voorop, en dat uit zich in de aanwezigheid van petanquevelden, kubbterreinen, maar ook voorzieningen om kinderen naar hartenlust te laten ravotten. En hier en daar een zitbank om te keuvelen en te genieten.

Je ziet het, heel veel om het komende jaar over te communiceren. We timmeren intussen samen verder aan de weg om de kwaliteit van leven en wonen in onze gemeente op peil te houden en waar mogelijk te verbeteren.

Frank Acke

BijlageGrootte
PDF-pictogram gezondheidsgids_maart_2016.pdf1.69 MB

Heb je een suggestie voor een blog?

Stuur Frank een bericht.