Schrijft Geert Ann Wauters naar de Schelp?

31/12/2016 - 00:32

Ann Wauters, Emma Meesseman... het zijn ronkende namen in het damesbasket. En deze straffe dames hebben hebben onze Belgian Cats na een spannende voorronde naar de eindronde van het EK geleid. Samen met zeven andere supporters maakte ik de verplaatsing mee naar Polen, waar de uiteindelijke beslissing viel.

Het feestje na afloop was er eentje om u tegen te zeggen. Maar zal ik je eens wat vertellen? De Belgian Cats zijn quasi voor de helft West-Vlaams. En zelfs zij die het niet zijn, zijn het eigenlijk wel. Ann Wauters woont zelfs in Bellegem. En de meegereisde supporters? Die waren voor 100% West-Vlaams. Een mooi moment voor ons damesbasket.

Met zo veel West-Vlaams talent op het parket ligt een oefenwedstrijd van de “Cats” in onze provincie dan ook voor de hand.

Dus iedereen mag het weten: Wevelgem stelt zich kandidaat voor één of meerdere oefenwedstrijden van de Belgian Cats!

En waarom ook niet? Met de evenementenhal ‘de Schelp’ beschikken we over de perfecte accommodatie. Anderhalf jaar geleden hebben we een nieuwe kwaliteitsvolle parketvloer aangelegd. En de Schelp biedt plaats aan 2000 toeschouwers. Ideaal om de sfeer er helemaal in te houden.

Er wordt trouwens een duchtig potje gebasketbald in Wevelgem en omstreken. Zou het niet mooi zijn als al die liefhebbers onze toppers van dichtbij en op eigen bodem aan het werk konden zien? Ann Wauters, Emma Meesseman, Kim Mestdagh... Voor onze vele jonge gasten van Damesbasket Wevelgem, Jongbasket Wevelgem en basketteam Holstra Wevelgem lijkt me dit een unieke gelegenheid.

Wist je trouwens dat deze Wevelgemse basketbalploegen nu allemaal de Schelp als uitvalsbasis hebben? De samenwerking groeit, de aangroei aan jeugdspelers is een feit. Misschien wordt dit ooit ‘one team’.

In elk geval staan we als ‘one team’ achter onze Belgian Cats! Let’s go Belgium!

Geert Breughe - schepen van sport

De Schelp
De Schelp
De Schelp