In 2017? Opnieuw keihard "min beste doen"!

07/01/2017 - 16:13

Tijdens de eindejaarperiode blikken we terug op het afgelopen jaar en kijken we vooruit naar komend jaar. En dat belooft boeiend te worden...

In de blog Do I still love her heb ik al mogen terugblikken op mijn eerste jaar als schepen. Maar zoals het hoort, kijken we vooral vol vertrouwen naar de toekomst. Ook in onze gemeente...

Wevelgem is een echte speelgemeente. Voor iedereen een speelplein op wandelafstand is al enkele legislaturen het objectief en dat blijft ook zo. Toch is er nood aan een bredere visie waarin veiligheid, uitdagende speelelementen en beheersbare kosten centraal staan. Komend jaar zal de visie speelweefsel gelanceerd worden. Een belangrijke actie is de samenwerking met Wildebras. We willen kinderen opnieuw leren ravotten!

Wevelgem is een fietsgemeente. Dat imago moet ook afstralen op het ontwikkelingsbeleid. In het Zuiden is de fiets eveneens cruciaal. Voor velen is het de enige manier om naar school/werk te gaan of medische verzorging te genieten. Wevelgem zal bij de provincie een drie jaar durend uniek project indienen en werkt hiervoor samen met NGO Coop Africa en CVO Kortrijk en Ieper. Hierover ga ik zeker nog bloggen!

En er volgt nog veel meer. Een proefproject rond nudging (uitleg volgt in een volgende blog), opstarten van de inspraakmomenten rond de nieuwe Cerf, evaluatie van de speelstraten, revitalisering van de bedrijventerreinen, het ophalen van de Europese (wieler)banden met Valkenburg, verder uitbouwen van het BAT-project,… Je leest het goed. 2017 zal een druk maar uitdagend jaar worden.

Maar… What’s in it for you? Wel, toen ik in 2012 op de verkiezingslijst ging staan, hebben velen van jullie me gevraagd: 'Wat zal je voor ons doen?' Ik heb toen steevast geantwoord: 'Ik ga min beste doen!' Het is nu niet anders.

Ook voor 2017 beloof ik opnieuw keihard min beste te doen!

Kevin Defieuw

Heb je een suggestie voor een blog?

Stuur Kevin een bericht.