ALAAF!

25/02/2017 - 12:42

't Is carnaval, dus Gullegem boemelt, Gullegem feest. Het is hier nog nooit zo plezant geweest.

ALAAF! ALAAF! ALAAF! ALAAF!

Gullegem boemelt

Acht cafés, massa's mensen. Allemaal verkleed in fenomenale outfits. Het is de vrijdag voor de stoet, en heel Gullegem boemelt. Het hoort bij de mooiste tradities van het jaar. Hoewel, we hebben hier véél mooie tradities. En dan volgt de day after: de zaterdag na de vrijdag. Het is nu dat ik dit aan het schrijven ben. Ja, ik voel me iets minder fris dan goed voor me is. Maar het was een superavond.

De stoet: onze praalwagen is de mooiste! En alle andere ook.

Morgen is het stoet. Ik ben trots lid van De Gullewappers, en dit jaar doen wij mee met Rail Force1. Trump rules! We hebben een prachtige praalwagen (vind ik zelf), maar de concurrentie is ook verre van mis. D'Aperitievers, De Moaten, die gasten kunnen er wat van. Ook benieuwd wat BBC Gullegem uit z'n hoed zal toveren met Stars & Stripes. Maar er is meer. Véél meer. Het Gala van de Gouden Schoen, De Babes slaan hun vleugels uit, Nerotica, Eskimo’s, Paters en Nunnen... Het houdt niet op. Er doen 51 groepen mee, alaaf zeg.

Bijzondere concurrentie

Ik zie op de deelnemerslijst dat mijn collega's schepenen Stijn Tant en Kevin Defieuw ook dingen naar de prijzen met hun groep. Benieuwd wie morgen met de bloemen aan de haal gaat, jongens. En ik zie dat er nog een collega op de lijst staat. Mathieu Desmet speelt trompet. Het kan ook een ander instrument zijn, ik weet het niet. Maar sfeer gaat er in elk geval zijn.

Ze gaan met ons lachen

De rest van het schepencollege doet ook mee, maar dan veeleer als slachtoffer :-) Ik kijk er al naar uit. Trump is dit jaar de kop van Jut, zoveel is zeker. Maar de traditie wil dat ook wij als lokale politici eens goed op de rooster worden gelegd. Onze inwoners zijn altijd erg creatief op dat vlak. Laat je maar gaan, jongens. Alaaf!

2017 is een recordjaar

De stoet wordt dit jaar echt groots. 1180 deelnemers uit Gullegem en omstreken, zoveel zijn er nog nooit geweest. Dit is cultuur van de bovenste plank, de hele gemeente doet mee of komt kijken. Als je als Gullegemse het geluk hebt schepen van cultuur te zijn, krijg je veel om trots op te zijn. Leve Gullegem! En leve de Orde van de Vlaskapelle, die dit allemaal in goede banen leidt. .

Zo vier je carnaval in Gullegem: een résumé

  • Het begint met fenomenale prinsverkiezingen. Dit jaar was het The Bodyguard vs de Cowboy. Vincent - aka The Bodyguard - is de nieuwe prins.
  • We kiezen ook een kinderprinsenpaar. Noor & Nelle haalden de titel binnen. Proficiat!
  • We vieren feestjes.
  • Er is een mega kinderstoet.
  • Gullegem boemelt op vrijdag.
  • Op zaterdag kidsfuif en modeshow.
  • En zondag volgt de stoet met de praalwagens.
  • Tot slot de revue.
  • En als nu nog een Belg Kuurne-Brussel-Kuurne wint, is het helemaal in de sjakos.

Lobke Maes

Schepen van Cultuur en trots lid van De Gullewappers

ALAAF!
ALAAF!
ALAAF!
ALAAF!
ALAAF!
ALAAF!
ALAAF!
ALAAF!
ALAAF!
ALAAF!

26 februari 2017: De carnavalsstoet start om 14u11!

Kom je kijken?