Wevelgem helpt wie het lastig heeft met energiefactuur

14/02/2022 - 11:38

De covidcrisis heeft een grote impact gehad op de zwakkeren in onze samenleving. En daar komt nu ook nog eens een hoge inflatie én een energiecrisis bij. Het leven wordt duurder en we willen onze inwoners niet in de kou laten staan. Daarom heeft de gemeente beslist om bij te springen...

IEDEREEN MEE: Wevelgem helpt wie het lastig heeft met energiefactuur

Armoede is helaas ook in onze gemeente een harde realiteit. Ze bevindt zich vaak onzichtbaar achter gevels waar je het niet vermoedt. Momenteel voelen we allemaal hoe de energiecrisis een gat in onze portemonnee slaat, en dat geldt dubbel voor mensen die het financieel sowieso al bijzonder moeilijk hadden. Het OCMW is er om die mensen te helpen, en nu is dat meer dan ooit nodig.

Daarom heeft de Raad voor Maatschappelijk Welzijn vrijdag beslist dat Wevelgem de komende maanden de energiefactuur zal helpen betalen van mensen in nood. Tijdens de maanden januari, februari en maart wil Wevelgem de federale covidmiddelen hiervoor gebruiken en zo die mensen doorheen de koude wintermaanden helpen.

Wie al klant is bij het OCMW én de begeleiding van onze medewerkers goed opvolgt, zal dus kunnen rekenen op een extra duw in de rug om de energiefactuur te kunnen betalen. We houden hierbij uiteraard rekening met de nieuwe Vlaamse energiepremie en andere tussenkomsten van de hogere overheden. (*)

Wie nog niet gekend is bij het OCMW en moeilijkheden ondervindt om de energiefactuur te betalen, nodigen we uit om zich zo snel mogelijk te melden bij de sociale dienst (https://www.wevelgem.be/adressen/sociaal-huis-sociale-dienst). Onze medewerkers staan je graag bij om te helpen waar mogelijk.

We willen vooral een sociale gemeente zijn voor ál onze inwoners. We hopen dat we met deze tijdelijke maatregel de zorgen bij een aantal ouderen, gezinnen en alleenstaanden kunnen helpen wegnemen. Ik ben in elk geval heel blij dat we dit nu kunnen doen, mede doordat we bij het OCMW goed over onze budgetten waken.

Marie De Clerck

Voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst (OCMW)


(*) Extra voorwaarde: spaargeld bedraagt minder dan 3x het leefloon