DO I STILL LOVE HER? - PART 2

18/12/2017 - 14:56

Vorig jaar heb ik mezelf de vraag gesteld: hou ik nog van haar? Voor alle duidelijkheid: ik had het niet over Eefje, mijn echtgenote. Wel over mijn functie als schepen. En het antwoord was volmondig ‘ja’. Ik heb me toen ook een aantal zaken voorgenomen. Dingen die ik wilde realiseren. We zijn nu een jaar later - mijn tweede jaar als schepen. De vraag blijft dezelfde: hou ik er nog van?

Foto: EVRKevin Defieuw - gemeenteraadKevin Defieuw - gemeenteraad

WEVELGEM, HOEVER STAAN WE AL?

In mijn allereerste blogbericht had ik het vorig jaar over een aantal speerpunten. Dossiers die ik graag wilde realiseren. We zijn nu 365 dagen later, en ik mag tevreden terugblikken en vooruitkijken: we zitten op schema.

  • Speelpleinwerking Gullegem kende een vliegende start en zal ook in 2018 een uitgebreid vervolg kennen.
  • Het fairtrade label is ‘binnen’ en dat zal in 2018 gevierd worden.
  • Niet enkel de eerste fase, maar ook de tweede fase van de heraanleg van de industriezone Gullegem-Moorsele kan op stevige subsidies rekenen. Daarnaast werd de bouwvergunning afgelopen jaar goedgekeurd. In 2018 zullen de werken daadwerkelijk starten.

Ik ben er eigenlijk echt blij om dat we dat allemaal al hebben bereikt. De voorbije twee jaar als schepen heb ik namelijk geleerd dat niet alles even snel gaat, en dat je realisaties niet altijd mooi in de tijd kunt afbakenen. Je bent vaak bezig met ‘werken in wording’. Maar als je zaken echt concreet kunt afronden, dan geeft dat een goed gevoel. Het geeft je energie voor alweer het volgende project.

__

2018 - NIEUWE PROJECTEN

Jawel, ook in 2018 staan er enkele opmerkelijke topics op de agenda.

  • Safe Party Zone

In Wevelgem is de mogelijkheid van 'FUIVEN onder de KERKTOREN' een meerwaarde. Op advies van de Jeugdraad Wevelgem wensen we nu het systeem van identiteitscontrole in te voeren. Dit naar het voorbeeld van de geprezen Safe Party Zone in Kortrijk. Het systeem moet het veiligheidsgevoel van de bezoekers verhogen en de organisatoren stimuleren om zich te blijven inzetten voor een levendige gemeente (zonder problemen). Fuiven onder de kerktoren moet vooral ook VEILIG fuiven onder kerktoren zijn. Daar gaan we dus voor zorgen.

  • Marktproject

Vanaf januari zullen de bezoekers van onze lokale markten en handelaars gebruik kunnen maken van een fietskoerier die de boodschappen aan huis levert. Met dit unieke sociale-economieproject stimuleren we de lokale handel, zorgen we ervoor dat mensen langer kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven, en stimuleren we het ‘stappen en trappen’. Dat kan alleen maar goed zijn voor de mobiliteit en voor de gezondheid van onze inwoners.

  • Wevelgem, de fiets en het Zuiden

De fiets zit in het DNA van onze gemeente. Maar ook in Afrikaanse landen is de fiets noodzakelijk om bijvoorbeeld de (lange) verplaatsingen naar het werk of de school te maken. Met de fiets als verbindend element zal een uniek en driejarig project starten met COOP Afrika in Oeganda. Samen met de provincie West-Vlaanderen steekt Wevelgem letterlijk de handen uit de mouwen. En we doen dat omdat we niet alleen lokaal beleid, maar ook het Noord-Zuidbeleid erg belangrijk vinden.

__

DO I STILL LOVE HER?

Is de liefde voor de job als schepen nog even groot? Of is ze na twee jaar enigszins bekoeld? Wel, vorig jaar mocht ik de vruchten plukken van de inspanningen uit het eerste jaar. En ook nu voel ik die voldoening weer. Die grote en kleine zaken aanpakken en daar ook resultaat van zien, dat is de reden waarom ik destijds koos voor de politiek.

Dus opnieuw ja: You bet I still love her! Het blijft voor mij de beste job die er is. Ik kijk 2018 vol goesting tegemoet.

Kevin Defieuw - Schepen van (onder meer) Jeugd, Noord-Zuidbeleid en Bedrijventerreinen

Bedrijventerrein Gullegem-Moorsele
Wevelgem/Gullegem/Moorsele speelt
Marktspaaractie
Fair Trade in Wevelgem

Heb je een vraag voor Kevin?

Stuur hem een mail.