EEN NIEUWE THUIS VOOR 31 GEZINNEN IN WEVELGEM

16/03/2021 - 11:43

EEN NIEUWE THUIS VOOR 31 GEZINNEN IN WEVELGEMEEN NIEUWE THUIS VOOR 31 GEZINNEN IN WEVELGEMEEN NIEUWE THUIS VOOR 31 GEZINNEN IN WEVELGEM

Nieuwbouw

In de Constant Vansteenkistestraat in Wevelgem bieden 31 splinternieuwe sociale huurwoningen een nieuwe thuis aan 60 inwoners. Dit project werd gerealiseerd door De Vlashaard, de sociale huisvestingsmaatschappij van onze gemeente, met projecten in Wevelgem, Gullegem en Moorsele.

Het project in de Constant Vansteenkistestraat past binnen het ambitieuze bouwprogramma van De Vlashaard. We willen tegen 2025 namelijk 250 extra sociale huurwoningen kunnen aanbieden die duurzaam zijn gebouwd.

Wordt verwacht

Naast de 31 opgeleverde huurwoningen in de Constant Vansteenkistestraat, zijn er nog meer werven in opbouw:

  • 42 huurwoningen op ’t Vrije te Moorsele
  • 23 appartementen op de Nieuwe Markt te Wevelgem.

Er is ook een bouwaanvraag lopende voor 32 huurwoningen en 8 koopwoningen in de Wagenbrugstraat te Moorsele.

Voorts worden nog twee dossiers verder gefinaliseerd: 48 huurwoningen in de Spoorwegstraat (Wevelgem) en 11 koopwoningen en een vervangingsbouwproject in Gullegem (Dreef ter Winkel), met sloop van 10 huurwoningen en opbouw van 29 duo-woningen.

Kortere wachttijden

Het aanbod aan sociale huurwoningen in Wevelgem zal hierdoor gevoelig toenemen, wat een gunstig effect zal hebben op de wachttijd voor het verkrijgen van een sociale huurwoning. Nu al blijkt dat door het gelijktijdig aanbod van 30 gezinswoningen met 3 en 4 slaapkamers de wachttijd voor de kandidaat-huurders gedomicilieerd in Wevelgem met minimum 2 kinderen op vandaag minder dan één jaar bedraagt. Dit betekent dat De Vlashaard voor deze gezinnen op relatief korte termijn een betaalbare sociale huurwoning kan aanbieden.

Voor de andere woningtypes (woningen met 2 slaapkamers, duo-woningen en appartementen) zal de realisatie van het bijkomend aanbod eveneens de wachttijden doen inkrimpen.


Chris Loosvelt – voorzitter De Vlashaard
Mathieu Desmet – ondervoorzitter en schepen voor Woonbeleid

EEN NIEUWE THUIS VOOR 31 GEZINNEN IN WEVELGEM
EEN NIEUWE THUIS VOOR 31 GEZINNEN IN WEVELGEM
EEN NIEUWE THUIS VOOR 31 GEZINNEN IN WEVELGEM
EEN NIEUWE THUIS VOOR 31 GEZINNEN IN WEVELGEM
EEN NIEUWE THUIS VOOR 31 GEZINNEN IN WEVELGEM
Moorsele - in aanbouw

Inschrijven voor een sociale huurwoning?

Neem contact op met De Vlashaard