Tournée Minérale

23/01/2017 - 17:21

Je burgemeester en drie schepenen bannen een maand lang elke druppel alcohol. Doe je mee met Jan, Marie, Bernard en Geert? #TournéeMinérale

Tournée MinéraleTournée MinéraleTournée Minérale

Tournée minérale voor iedereen!

Doe met ons mee en schrijf je hier in: Tournée Minérale voor heel Wevelgem!

Vier leden van het schepencollege nemen de handschoen op: een maandje zonder alcohol. Moet kunnen. Nu is hun lichaam nog een tempel, vanaf maart is het een kathedraal. Wie zijn ze en waarom doen ze het?

Jan Seynhaeve - burgemeester

Het kan echt geen kwaad eens stil te staan bij de ‘evidentie’ dat alcohol er heel vaak bij te pas komt. Dat is zeker het geval in de politiek en het publieke leven. Hoe dan ook probeer ik sinds ik burgemeester ben, niet te overdrijven met alcohol. Draai of keer het hoe je wilt, mijn functie brengt met zich mee dat ik het goede voorbeeld moet geven. En ik kan intussen bevestigen dat een gezonde geest in een gezond lichaam ervoor zorgt dat ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat alert als burgemeester kan functioneren!

Ik vind het trouwens ook eens een mooie karaktertest. En als fervent loper kan ik er maar mijn voordeel mee doen. Dus ja, ik ga er volle bak voor!

Marie De Clerck - schepen

Een maand geen alcohol drinken: een kleine moeite met een grote impact. Zo steun ik niet alleen de Stichting tegen Kanker (met een donatie) maar ook mijn eigen gezondheid. Ik ben graag onder de mensen, en daar komt al eens een lekker glas wijn bij. Genieten ga ik blijven doen. Maar een pauze inlassen kan geen kwaad.

Bernard Galle - schepen

Ik ga al een tijdje mee en heb momenteel een beetje last van mijn carrosserie. Ik heb wat medicatie nodig om ze weer fit te krijgen. Dat is sowieso een goeie reden. Maar ik vind wel zo'n actie eens goed voor mezelf om te bewijzen dat ik het kan. Zo stopte ik van de ene dag op de andere met roken en ben daar nooit meer aan begonnen, zelfs niet een trekje. Het betekent meteen ook een kleine steun voor al die andere mensen die het ook willen proberen. En als je er ook nog eens een goed doel aan kunt koppelen... Leve tournée minérale!

Geert Breughe - schepen

Zoals wellicht bekend drink ik eigenlijk nooit alcohol. Ja, dit kan voor een politiek mandataris! Geen idee of ik de enige ben in Vlaanderen? Voor mij dus geen enkele moeite om hieraan deel te nemen. Ik zie het nu vooral ook als een ondersteuning aan hen die hier ook voor gaan, en misschien een voorbeeld dat dit wel kan. Zelfs als politiek mandataris.

Het is ook een kwestie van gezondheid. Een gezonde geest in een gezond lichaam, de Romeinen wisten toen al hoe de vork in de steel zit. En als schepen van Sport voorspel ik dat er in februari topprestaties geleverd zullen worden :-). Ik bereid me overigens zelf voor om terug deel te nemen aan de ‘1000 km kom op tegen kanker’ tijdens het hemelvaartweekend einde mei 2017. Geloof me, dat gaat beter zonder alcohol.

En plezier en leute kan ook zonder, zeker weten. Heb al veel plezier gehad. Maar ik begrijp ook wel dat niet iedereen kan doen zoals ik. Leven en laten leven ;-)

Doe je met ons mee?

Schrijf je in.