WEVELGEM KIEST - Elyn Stragier

WEVELGEM KIEST - Elyn Stragier

Ik ben Elyn Stragier. Ik ben Wevelgemse en ik word in 2018 twintig jaar.​ In oktober sta ik als jongste kandidate op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

  • Ik vind de toekomst van onze gemeente heel belangrijk en ik wéét dat veel jongeren daar ook zo over denken.
  • Zelf ben ik heel geboeid door het jeugdbeleid en alles wat met cultuur te maken heeft.
  • Ik denk ik dat ik voor creativiteit en nieuwe ideeën kan zorgen, en voor een frisse wind door Wevelgem, Gullegem en Moorsele.
  • Wij, jongeren, zijn de toekomst, en onze generatie wil echt volop voor verbondenheid blijven gaan, en voor een aangenaam Wevelgem voor jong en oud.

Hopelijk kan ik straks rekenen op jullie steun.

#LOVE8560

_______________________________________

KANDIDAAT OP DE ROOSTER

Onze kandidaten vragen straks om jouw stem. Maar jij wilt natuurlijk weten op wié je stemt. Daarom hebben we Elyn een aantal vragen voorgelegd die jou een blik in haar hoofd bieden. ☺

WAAROM STA JE IN OKTOBER OP EEN LIJST IN WEVELGEM?

"Omdat ik me wil engageren. Door mijn jonge leeftijd kan ik hopelijk een extra frisse toets in het beleid brengen."

WAT WIL JE HEEL CONCREET REALISEREN ALS JE VERKOZEN RAAKT?

"Als beginneling is het moeilijk om al heel concrete zaken op te noemen, maar ik wil me inwerken in het reilen en zeilen van het (jeugd)beleid."

WELKE INSTEEK KUN JIJ BIEDEN?

"Het grootste deel van mijn familie, vrienden en kennissen wonen in Wevelgem, waardoor ik in de 3 deelgemeentes goed vertegenwoordigd ben. Ik ben ook de jongste kandidaat - ik ben dus heel gemotiveerd, leergierig en nog kneedbaar ☺."

WAAR GA JE ZELF ALS BURGER IN WEVELGEM NIET MEE AKKOORD? WAT MOET ER ANDERS EN WAAROM?

"Het beleid in Wevelgem zit over het algemeen heel goed. Toch denk ik dat het wel een extra jonge, frisse inbreng kan gebruiken."

HOE ERVAAR JIJ 'DE GEMEENTEPOLITIEK' IN HET ALGEMEEN?

"Het beleid met als meerderheidspartij de partij van de gulden middenweg en met inmenging van de meer rechtse en linkse partijen heeft tot op heden aangetoond dat het wel degelijk werkt. Alle leden hebben het beste voor met de gemeente en haar inwoners."

HOE ZIE JIJ JEZELF DAAR EEN ROL IN SPELEN?

" Ik kan nog geen grote beloftes doen, maar ik ben alvast zéér bereid om me hard in te zetten voor de gemeente door mee te helpen boeiende projecten te realiseren, door het hoofd te bieden aan de werkpunten en door als frisse wind te dienen in het uitwerken van nieuwe ideeën."

WAAROM STA JE OP DE LIJST VAN CD&V EN NIET OP EEN ANDERE LIJST?

"CD&V is een partij van bemiddelingen en compromissen en gaat altijd op zoek naar consensus in de bevolking. Ik ben zelf niet uitgesproken links of rechts minded en sta zelf ook vaak open voor tegenargumenten en dialoog."

WAT OF WIE GEEFT JE ENERGIE?

"Mijn familie is heel belangrijk voor mij. In vergelijking met anderen, zie ik mijn familie heel vaak. Ik zie mijn grootouders, tantes en nonkels allemaal bijna wekelijk, en ik zou me niet kunnen inbeelden hoe dat bij andere mensen niet zo is. Ik heb zelfs nog 2 overgrootmoeders. In alles wat ik doe ben ik nog meer gemotiveerd en voel ik me zelfzekerder wanneer ik weet dat ik de steun heb van mijn familie."

TE VOET, MET DE FIETS OF MET DE AUTO?

"Met de fiets! Ik ga in de week naar school met de auto en ik háát files. Het liefst van al cross ik met mijn omafiets (ja met bloemen en lichtjes, alles erop en eraan) door de straten van Wevelgem City."

WAT ZOUDEN KINDEREN EXTRA MOETEN LEREN OP SCHOOL?

"Gelukkig zijn met zichzelf en relativeren. School draait steeds meer om wie de beste is, wie de hoogste score heeft... en het wordt er met de jaren niet makkelijker op. Ik heb bij mijn overstap naar het hoger echt moeite gehad om deze dingen te relativeren door het feit dat het vanaf dan bijna onmogelijk is om de beste te zijn, de hoogste punten te halen... Het is belangrijk om een doel voor ogen te hebben en te blijven streven voor beter, maar soms moeten we dat van ons af kunnen zetten en beseffen dat meedoen soms belangrijker is dan winnen, of dat een 10 ook geslaagd is."

WAT ZOU JE DOEN ALS JE BURGEMEESTER VAN JE GEMEENTE WAS?

"Daar heb ik geen ambitie voor, haha."

HOE ZOU JE JEZELF IN ÉÉN ZIN SAMENVATTEN?

"Een goedlachse, franke, joviale meid met een groot hart die steeds oprecht haar mening durft te uiten."

Elynstragier@hotmail.com

0479/454974​

Volg me op Facebook.