JAN SEYNHAEVE

ONZE DORPSKERNEN SLIBBEN DICHT

23/11/2017 - 13:36

Het is soms druk op de weg in Wevelgem. Als gemeente doen we er alles aan om het verkeer veiliger en vlotter te maken. Zo komt er straks een nieuw mobiliteitsplan waarin ook jij inspraak zult hebben. Maar op sommige vlakken vechten we tegen de bierkaai, en dat tij willen we keren. Een van de problemen is het toenemende sluipverkeer. Samen met een aantal andere CD&V-burgemeesters heb ik een open brief geschreven aan Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. We doen hem 7 concrete suggesties. Want het is echt tijd voor visie en voor actie. Lees je even mee?

Lees meer

De belastingen gaan omlaag!

De belastingen gaan omlaag!

14/06/2017 - 11:57

We slagen erin om jaar na jaar de schulden van de gemeente met 2 miljoen euro te doen dalen. En toch kunnen we vanaf 2018 ook de belastingen voor onze inwoners doen dalen. Tegelijk blijven we investeren in mensen, diensten en infrastructuur. Hoe dat allemaal kan, lees je hier...

Lees meer

IKEA - Ter Biest: deze stappen zijn tot dusver gezet.

07/01/2017 - 00:12

Als burgemeester van een gemeente waar IKEA een vestiging wil bouwen, ga je niet over één nacht ijs. Het IKEA-dossier is een lijvig dossier met pro’s en contra’s, en veel afwegingen. Het is lang niet zeker of IKEA er überhaupt komt. Dat zal de toekomst uitwijzen. Wat we wél al kennen, dat zijn de verschillende stappen die je in zo’n dossier moet zetten. Sta me toe ze even op een rijtje te zetten.

Lees meer

Wevelgem valt in de prijzen!

06/01/2017 - 11:21

Ik ben dezer dagen een trotse burgemeester, want...

Lees meer

2017 - een jaar vol info

Wevelgem-Gullegem-Moorsele na de fusie

01/01/2017 - 13:03

Je woont in Wevelgem, Gullegem of Moorsele. Dan heb je recht op informatie over je gemeente. Die informatie willen we je hier geven. Harde info, mooie verhalen, faits divers, standpunten... Je mag het hier allemaal verwachten. Op de homepage van deze website vind je alle blogs die CD&V Wevelgem voor je schrijft. Op mijn persoonlijke pagina mag je verhalen verwachten waar ik als burgemeester iets boeiends over kwijt kan. Dat geldt ook voor onze schepenen. En hoe kan ik nu dit blogjaar beter beginnen dan door terug te blikken op een feit dat exact 40 jaar geleden Wevelgem heeft gemaakt tot wat het nu is: de fusie...

Lees meer
Abonneren op JAN SEYNHAEVE

Jan Seynhaeve

Burgemeester

Bevoegdheden

  • Algemeen beleid en strategische planning / strategische dossiers (masterplan, mobiliteitsplan, ...)
  • Veiligheid / Politie en Brandweer
  • Veiligheid
  • Contact met de pers
  • Duurzaamheid en toegankelijkheid

Waar sta ik voor?

Op mijn 25e schepen, op mijn 34e burgemeester en nog altijd met veel goesting iedere dag voor mijn gemeente bezig! Ik houd van uitdagingen en loop en fiets door de drie deelgemeentes. Ik houd mijn ogen en oren open en ben aanspreekbaar. Ik respecteer wat goed is en verander wat beter moet. Mensen geven mij energie en ik ga geen problemen uit de weg. Burgemeester zijn is bovenal boeiend en ik ben dankbaar het te mogen zijn. Samen kunnen we veel aan!

Volg me op Facebook.

Heb je een vraag voor Jan?

Neem hier contact met hem op.