Master bestuurskunde en publiek management...

...eerst keihard blokken. En dan het verlossende nieuws: ☛☛☛☛ ALLEBEI GESLAAGD!

Burgemeester en schepen met studentenkaart.

06/07/2017 - 13:56

Je burgemeester en je schepen van Financiën hebben zich twee jaar lang suf geblokt met één einddoel: het Masterdiploma Bestuurskunde en Publiek Management. Vandaag mochten ze om hun rapport...

Master bestuurskunde en publiek management - ijverig studerenMaster bestuurskunde en publiek management - ijverig studerenHandboek bestuursrecht - stevige lectuur

JE BENT NOOIT TE OUD OM TE LEREN

Lobke is 33. Jan is er 47. Ze leiden allebei een druk bestaan, maar ze hebben de voorbije twee jaar toch nog de tijd gevonden om te studeren. Naast hun job als schepen van Financiën en burgemeester. En niet zomaar studeren, maar stevig de tanden zetten in serieuze materie: bestuurskunde en publiek management.

Lobke: "Het was wel even doorbijten, de voorbije twee jaar. Zeker in de examenperiodes. Dan moest ik me echt compleet afzonderen en het huishouden overlaten aan mijn man. Het was dus niet alleen voor mij een ferme inspanning ;-)"

Jan: "Ik vond het bijzonder boeiend. Het was puffen, vooral omdat we er een punt van hebben gemaakt geen enkele vergadering te missen en onze dagtaak als burgemeester en schepen voor de volle honderd procent te blijven uitvoeren. Maar we hebben het overleefd, en vooral: we hebben veel geleerd dat we nu ook voor Wevelgem kunnen inzetten."

Serieuze vakken

De vakken waren niet van de poes. Politicologie, economie, bestuurskunde, financieel management... In totaal zo'n 5.000 pagina's die verondersteld waren gekend te zijn. Het grote voordeel van al dat gedisciplineerde studiewerk, is dat de opgedane kennis perfect van pas komt om Wevelgem te besturen, want daarvoor moet je wel van alle markten thuis zijn.

Tussen de studenten

Privileges hadden ze niet. Elk vak moest gevolgd worden, en de docenten waren voor élke student even kritisch. Als échte studenten stapten ze dus twee jaar lang 's morgens de trein op in Wevelgem, om dan helemaal voorbereid uit te stappen in Gent en met een Blue Bike (huurfiets) richting UGent te snellen. Ze waren niet altijd de oudsten van de klas, maar wel altijd verre van de jongsten. En toch klikte het opperbest met al dat jonge geweld. Het overkomt je als student niet vaak dat je naast een burgemeester of een schepen in de aula zit. Het heeft in elk geval boeiende gesprekken en frisse ideeën opgeleverd.

Dankzij een bachelordiploma: vier jaar in twee jaar

Normaal duurt deze opleiding vier jaar. Maar Lobke beschikte al over een bachelordiploma Accountancy-Fiscaliteit, en Jan had al een diploma Sociaal Werk op zak. Dat bleek een goeie zaak, want ze kwamen allebei in aanmerking voor een schakeljaar. Zo konden ze het bachelordiploma Bestuurskunde en Publiek Management in één jaar halen in plaats van drie, en dat hebben ze in 2015-2016 allebei met succes gedaan. In 2016-2017 kregen ze dan het Masterjaar voor de kiezen, en we gaan het stilletjes zeggen omdat ze het zélf niet gaan willen zeggen : ze hebben vandaag te horen gekregen dat ze zijn afgestudeerd met onderscheiding en zelfs méér. Feestjeuuuh ! En opdat ze er meteen werk van zouden maken ☛

TIPS VOOR EEN KANJER VAN EEN AFSTUDEERFEESTJE :-)

WE KOMEN ZEKER AF!

Rest ons alleen nog dit te zeggen:

P R O F I C I A T allebei !

#love8560

Master bestuurskunde en publiek management - ijverig studeren
Master bestuurskunde en publiek management - ijverig studeren
Master bestuurskunde en publiek management - ijverig studeren
Master bestuurskunde en publiek management - ijverig studeren
Master bestuurskunde en publiek management - ijverig studeren
Master bestuurskunde en publiek management - ijverig studeren