EEN NIEUW CULTUURSEIZOEN

27/05/2018 - 11:59

Er is weer veel cultuur op komst bij CC Wevelgem! Het seizoen 2018/2019 is zopas gelanceerd in OC De Stekke, en we mogen weer mooie namen verwachten op onze podia. Dringend tijd om dat abonnement te vernieuwen :-)

EEN NIEUW CULTUURSEIZOENEEN NIEUW CULTUURSEIZOENEEN NIEUW CULTUURSEIZOEN

Op 24 en 25 mei zat OC De Stekke nokvol voor de 2 (identieke) seizoensvoorstellingen. Altijd een hoogtepunt voor onze cultuurliefhebbers: vanop de eerste rij vernemen welke podiumactiviteiten ze geserveerd krijgen in het komende seizoen, 2018 – 2019. En we mogen inderdaad weer verschillende grote artiesten verwelkomen: Het Zesde Metaal, Guido Belcanto, Freddy De Vadder, Stan van Samang, Malpertuis, Han Solo, Cie Cecilia, Isolde, Johan Heldenbergh, Joost van Hyfte en vele anderen.

Het volledige programma vind je hier. En vanaf maandag 28 mei kun je meteen ook je abonnement voor het CC verlengen. Ik zou niet twijfelen :-)

Nevenprogrammatie

Dit jaar staan er ook weer veel expo’s, workshops, daguitstappen, filmprogrammatie en een topzomer op het programma. Een gezonde mix, want cultuur is niet alleen die hoogstaande theater- of circusvoorstelling. We geven ook de amateurkunsten graag een boost, we willen kinderen ook dit seizoen weer in contact brengen met kunst en cultuur, en ook verenigingen de kans te geven cultuur te programmeren.

Zijn we hier content over cultuur?

Het antwoord is ja, en dat hoor ik graag. Het staat allemaal te lezen in het rapport dat is opgesteld in het kader van Cultuurcontentement, een groot Vlaams onderzoek dat onlangs liep over hoe tevreden de burger is over cultuur in zijn gemeente. En hier halen we in Wevelgem maar liefst een score van 7,7/10 (Vlaams gemiddelde: 6,8/10).

Dat ik een lichte cijferafwijking heb, komt goed uit, want uit deze enquête kwam heel wat interessant cijfermateriaal:

  • 89% vindt dat de bib vlot bereikbaar is
  • 75% vindt dat kunstenaars en verenigingen voldoende beroep kunnen doen op de socioculturele infrastructuur
  • 81% vindt dat het cultuurcentrum voldoet aan de verwachtingen
  • 83% vindt het cultuuraanbod voldoende ruim en gevarieerd
  • 80% vindt dat er genoeg zorg is voor promotie van het lokale erfgoed

Tuurlijk komen ook verbeterpunten naar boven in deze studie; geen verrassing op zich, want allemaal zaken waar we stap per stap aan werken.

Je kunt het hele rapport over Wevelgem downloaden onder aan deze blog.

OC DE CERF

We werken constant aan de verbetering van onze infrastructuur. De grootste uitdaging voor de komende jaren vormt ongetwijfeld een nieuw ontmoetingscentrum, een nieuwe Cerf voor Gullegem.

Hier zijn we (achter de schermen) druk bezig om alle input van onze verenigingen en inwoners te verwerken, en deze samen met de technische aspecten te gaan bekijken op hun haalbaarheid.

Zeer binnenkort volgt hier meer info, spannend!!

Cultuur en feest vormen een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. Het brengt mensen samen en zorgt voor de onderlinge cohesie. Waar mensen elkaar ontmoeten, groeit dynamiek, enthousiasme en geluk. Ik voel me vereerd aan al deze kleine gelukjes te kunnen meebouwen.

Lobke Maes

Schepen van Cultuur & Feest

#love8560

EEN NIEUW CULTUURSEIZOEN
EEN NIEUW CULTUURSEIZOEN
EEN NIEUW CULTUURSEIZOEN
EEN NIEUW CULTUURSEIZOEN
EEN NIEUW CULTUURSEIZOEN
EEN NIEUW CULTUURSEIZOEN
EEN NIEUW CULTUURSEIZOEN
EEN NIEUW CULTUURSEIZOEN
EEN NIEUW CULTUURSEIZOEN