FRANK

Tijdelijke vervanging van 'onze' Frank

13/03/2021 - 09:04

'Onze' Frank, daarmee bedoelen we de warme, joviale Moorselenaar die al jaren een stuwende kracht is voor het sociaal welzijn in onze gemeente. Frank Acke, de Voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (de vroegere zogenoemde OCMW-voorzitter) is in november 2020 getroffen door een hartfalen. Dat was slecht nieuws. Het goede nieuws is dat hij aan het herstellen is! En dat we hem tijdelijk gaan vervangen door een jonge, nieuwe kracht én door een ervaren kracht die al twee legislaturen bestuurservaring op haar teller heeft.

Tijdelijke vervanging van 'onze' FrankTijdelijke vervanging van 'onze' FrankTijdelijke vervanging van 'onze' Frank

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN (CBS)

Voormalig schepen Marie De Clerck zal Frank tijdelijk vervangen als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en wordt zo ook automatisch schepen. Zodra Frank Acke voldoende hersteld is, kan hij zijn mandaten opnieuw opnemen.

Marie was al schepen van 2007 tot 2018, onder meer van Economie, van Communicatie en van Mobiliteit. Ze werkt nu als algemeen directeur bij basketclub Filou Oostende. Het was die professionele uitdaging die haar na de laatste gemeenteraadsverkiezingen deed besluiten om deze legislatuur geen schepenambt op te nemen.

“Op dit moment draait de basketbalclub omwille van corona niet op volle toeren. De competitie is wel volop bezig, maar we mogen geen publiek ontvangen, geen events organiseren, en daardoor is er op dit moment wel ruimte om in te springen voor Frank. Aangezien het maar een tijdelijk engagement betreft, is het een goeie zaak dat iemand zijn taak overneemt die de organisatie en de werking al kent. Ik neem die taak dus op uit respect voor onze gemeente, en voor Frank. Ik wil mijn competenties graag inzetten voor het sociaal beleid in onze gemeente. Het worden bevoegdheden die nieuw zijn voor mij maar ik ben heel enthousiast om me in te werken voor onze inwoners.”

- Marie De Clerck

GEMEENTERAAD

Liese Vandoorne (23) behaalde bij de verkiezingen in 2018 een mooi resultaat maar zag een gemeenteraadszetel nipt buiten bereik. Zij zal Frank nu tijdelijk komen vervangen en kan zo tegelijk ervaring opdoen in de plaatselijke politiek, die haar bijzonder interesseert. Liese woont samen met haar vriend Jasper Durnez en hond Ollie. Ze werkt als marketing- en eventcoördinator bij de firma Winsol. Velen kennen haar als 'die heel enthousiaste vrijwilliger bij JC Ten Goudberge'. Die rol heeft ze een aantal jaren lang inderdaad met verve ingevuld. Nu staat ze de jongere garde met raad en daad bij vanuit de communicatiewerkgroep.

“Tijdens de workshops die CD&V organiseerde in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen, merkte ik dat de thema’s ‘aangenaam wonen’, ‘ondernemen’, ‘jeugd’ en ‘cultuur’ mij het meest aanspreken. Ik wil me daar dus graag voor inzetten, en hoop dat ik de kans krijg om mee na te denken daarover.”

Voor Liese voelt die kans die ze nu krijgt wel dubbel.

“Ik ben heel blij dat ik als eerste opvolger mee mag draaien in de gemeenteraad, en ik hoop er ook veel bij te leren. Maar uiteraard wens ik Frank een spoedig herstel toe. Ik hoop dat hij snel voldoende hersteld is om de keuze te maken of en wanneer hij de draad weer oppikt. Hij heeft zijn plaats meer dan verdiend in de gemeenteraad en in het schepencollege.”

- Liese Vandoorne

We danken Liese en Marie voor hun beschikbaarheid. We zijn blij op jullie talent en inzet te mogen rekenen.

En uiteraard wensen we 'onze' Frank een zeer goed herstel toe en kijken we ernaar uit hem weer rond de tafel van het schepencollege en in de gemeenteraad te zien plaatsnemen. Vanwege je expertise, Frank. En omdat je zo'n warme mens bent.

#𝙻𝙾𝚅𝙴𝟾𝟻𝟼𝟶 #𝚃𝙴𝙰𝙼𝟾𝟻𝟼𝟶

Tijdelijke vervanging van 'onze' Frank
Tijdelijke vervanging van 'onze' Frank
Tijdelijke vervanging van 'onze' Frank
Tijdelijke vervanging van 'onze' Frank
Tijdelijke vervanging van 'onze' Frank
Tijdelijke vervanging van 'onze' Frank