WEVELGEM KIEST - Jessica Corty

WEVELGEM KIEST - Jessica Corty

Ik ben Jessica Corty, ik ben een echte Gullegemse, en op 14 oktober stel ik me kandidaat op de lijst van CD&V Wevelgem.

Ik geef al tien jaar les aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen, en ik doe dat elke dag met heel veel zin. Ik hou niet enkel van organiseren in mijn job, ook in het verenigingsleven in onze gemeente ben ik graag actief:

  • ik help waar ik kan bij de Gezinsbond,
  • hoop ooit weer mee te spelen in een productie van De Lustige Slijters,
  • zit in het wijkbestuur van Ter Walle,
  • help met het bedelen van zaken voor de parochie,
  • en via mijn man kan ik ook steeds genieten van de carnavalsgekte bij de Orde van de Vlaskapelle en van ons cultureel erfgoed bij de Meiboom.

De politiek is helemaal nieuw voor mij, maar ik begin er zeker aan met veel enthousiasme en daarom niet minder doelgericht:

  • ik wil mee bouwen aan een super leefklimaat voor iedereen, van de ervaren ouderen tot de aanstormende jeugd,
  • ik wil oog hebben voor zowel economische bloei als voor de zo belangrijke mobiliteit,
  • ik kom graag tot bij de mensen voor een gezellige babbel, maar bijt me ook graag eens vast in een stevig dossier

Ik hoop dat jullie graag met me mee op pad willen gaan en dat ik op 14 oktober ook op jullie steun kan rekenen.

#LOVE8560

_______________________________________

KANDIDAAT OP DE ROOSTER

Onze kandidaten vragen straks om jouw stem. Maar jij wilt natuurlijk weten op wié je stemt. Daarom hebben we Jessica een aantal vragen voorgelegd die jou een blik in haar hoofd bieden. ☺

WAT DRIJFT JOU OM AAN POLITIEK TE DOEN?

"Voor ze me vroegen om op een politieke lijst te staan, had ik hier eerlijk gezegd nog niet over nagedacht. Alvorens ik echter toestemde, heb ik hier wel veel denkwerk aan gespendeerd… Ik kwam tot de conclusie dat politiek voor mij gaat over luisteren naar de mensen en alles zo goed mogelijk organiseren en faciliteren voor de burgers. Gezien dat net zaken zijn die ik toevallig ook heel graag doe, raakte ik ook overtuigd dat het wel iets voor mij kon zijn en ondertussen is die overtuiging alleen maar gegroeid."

WAAR GA JE ZELF ALS BURGER IN WEVELGEM NIET MEE AKKOORD? WAT MOET ER ANDERS EN WAAROM?

"Het gaat om iets dat niet meteen specifiek is voor onze gemeente, maar wat ik wel heel vaak betreur, is de onverdraagzaamheid die in mijn ogen gesterkt en versterkt wordt door de sociale media. Ik geloof heel sterk in het belang en de waarde van burgerparticipatie, maar als we mensen zich op een bepaalde manier echt gehoord kunnen laten voelen, hoop ik dat bepaalde minder positieve uitspattingen vaker achterwege blijven."

WAAROP BEN JIJ VOORAL TROTS IN GULLEGEM?

"Ik hou van de sfeer, het feit dat heel veel mensen elkaar echt nog kennen en graag wat tijd maken om een babbeltje te slaan. In onze gemeente is het volgens mij zelfs zo dat je moet opletten dat je agenda niet te vol geraakt met alle leuke evenementen die georganiseerd worden."

HOE ERVAAR JIJ 'DE GEMEENTEPOLITIEK' IN HET ALGEMEEN?

"Ik vind dat wij zeker een toegankelijk bestuur hebben en dat lijkt me ook cruciaal. Sinds ik op de lijst sta, komen heel wat mensen ook spontaan eens praten over hun politieke mening en dat is een verrijkende ervaring die ik niet meteen had verwacht."

WAAROM STA JE OP DE LIJST VAN CD&V EN NIET OP EEN ANDERE LIJST?​

"Ik vind eerlijkheid tegenover jezelf en authenticiteit noodzakelijk om geloofwaardig te blijven en het is nu eenmaal zo dat ik me qua ideeën al altijd het meest kan vinden in de centrumpartij CD&V, zowel op gemeentelijk vlak als op de andere niveaus."

STEL DAT JE MORGEN EEN NIEUW PRODUCT OF EEN NIEUWE DIENST ZOU LANCEREN, WAT ZOU DAT DAN ZIJN?

"Ik twijfel hard tussen vleugels waarmee je echt kan vliegen of een teletijdmachine… Vliegen lijkt me puur ervaren van de ultieme vrijheid en genieten van de schoonheid van de natuur, terwijl ik via mijn teletijdmachine heel graag eens de geschiedenis in levende lijve zou meemaken…"

MET WELKE WOORDEN WIL JE HERINNERD WORDEN?

"Het mag heel cliché klinken, maar ik wil vooral door mijn kinderen herinnerd worden als een goede mama, want sinds mijn gastjes er zijn, zie ik hen opvoeden ook gewoon als de kerntaak in mijn leven. En hopelijk later ook als een lieve mémé voor mijn kleinkinderen of achterkleinkinderen…"

jessicacorty@hotmail.com

☎ 0485/844785

Volg me op Facebook.