WEVELGEM KIEST - Nele Verweirder

WEVELGEM KIEST - Nele Verweirder

Ik ben Nele Verweirder, ik ben geboren en getogen in Gullegem. Je kent me misschien beter als Nele van den Osse. En ik sta in oktober op de lijst van CD&V.

Misschien een verrassing voor velen, en als zelfstandige is dat ook niet zo evident, maar ik doe het toch omdat ik me altijd ondersteund gevoel heb door het huidige gemeentebestuur. Ik denk dat ik een goeie spreekbuis zou kunnen vormen tussen de gemeente en de inwoners van Gullegem.

Geef toe, alles is toch net iets makkelijker bespreekbaar aan de hoek van de toog dan in het kabinet van de burgemeester.

Ik zou me vooral willen toeleggen op:

  • een bloeiende lokale handel,
  • de ontwikkeling van het nieuwe OC De Cerf,
  • en het blijven instandhouden van de talrijke evenementen die onze gemeente doen floreren.

En met jullie steun ga ik me daar volledig voor smijten. Heb je vragen voor mij of een suggestie, dan weet je me wel te vinden, hè.

#LOVE8560

_______________________________________

KANDIDAAT OP DE ROOSTER

Onze kandidaten vragen straks om jouw stem. Maar jij wilt natuurlijk weten op wié je stemt. Daarom hebben we Nele een aantal vragen voorgelegd die jou een blik in haar hoofd bieden. ☺

WAT DRIJFT JOU OM AAN POLITIEK TE DOEN?

"Heel eerlijk: Ik sta op de lijst omdat Kevin, Stijn en Lobke me dit zijn komen vragen. Ik ging dit helemaal niet uit mezelf doen, want kleur bekennen als zelfstandige, is niet de meest voor de hand liggende combinatie die er is. Zelfs al weet iedereen best wel dat Wevelgem algemeen vrij oranje kleurt, het blijft toch een delicate kwestie. Waarom ik het dan wel deed? Juist vanuit die positie, als kleine zelfstandige, als middenstander, heb ik al jaren het gevoel dat de juiste mensen mij ondersteunen bij het organiseren van evenementen die de zaak doen floreren. En daarom heb ik me kandidaat gesteld, om me ook in te zetten voor mijn gemeente."

WAT WIL JE HEEL CONCREET REALISEREN ALS JE VERKOZEN RAAKT?

"De ideale spreekbuis zijn tussen het schepencollege en de mens op de straat - of in mijn geval aan de toog, waar onderwerpen vaak makkelijker bespreekbaar zijn na het consumeren van wat babbelwater dan aan een officieel loket."

WAAR GA JE ZELF ALS BURGER IN WEVELGEM NIET MEE AKKOORD? WAT MOET ER ANDERS EN WAAROM?

"Ik sta eigenlijk achter wat ik zie gebeuren in Wevelgem. 1 werkpunt, misschien, maar dat wordt intussen aangepakt: De Cerf. Help, Gullegem heeft nood aan een grote ruimte om evenementen van eender welke soort te kunnen aanbieden."

HOE ERVAAR JIJ 'DE GEMEENTEPOLITIEK' IN HET ALGEMEEN?

"Met oude politieke cultuur hou ik me niet bezig. Ik heb ook niet het gevoel dat dit hier aan de orde is in Wevelgem. Streetwise said, de "kaloten" doen da goed, dus waarom zouden we dit veranderen?"

WAAROM STA JE OP DE LIJST VAN CD&V EN NIET OP EEN ANDERE LIJST?

"Ik ben ervan overtuigd dat de CD&V in Wevelgem overkoepelend en vooruitstrevend genoeg is om alle lijsten te vertegenwoordigen. Ik persoonlijk vind, dat je in Wevelgem niet op een partij stemt, maar op de mens achter die partij. Per toeval zitten de mensen die de gemeente tot op heden besturen, allemaal in dezelfde partij, en dit zijn competente mensen."

WAAROP BEN JIJ VOORAL TROTS IN GULLEGEM?

"Gullegem leeft. In iedere vereniging, in ieder evenement, in iedere zaak van de kleine middenstander hier rond de kerktoren. En dat is iets waar we best trots mogen op zijn. We hebben 4/5 bakkers, evenveel slagers, nog meer café's, een resem aan verenigingen en een goed onderwijsstelsel (behalve middelbaar onderwijs dan) dat ook volop floreert. Je mag ver rijden om een dorp te vinden dat zo leeft als hier. Er is ook een grote samenhang tussen de mensen onderling."

WAAR ZOU JE MORGEN WILLEN WAKKER WORDEN?

"Myanmar was mijn persoonlijke favoriet, maar waar ik iedere morgen wil wakker worden? Canada, sowieso. In een grote blokhut aan Emerald Lake."

WAT MAAKT JE GELUKKIG?

Reizen, met de juiste platen door de boxen. En op dinsdag een volle dag bij Edouard zijn, na een hectische werkweek.

HEB JE EEN RITUEEL? WELK?

"Dry January. Ieder jaar opnieuw."

MET WIE ZOU JE OOIT WILLEN SAMENWERKEN?

"Ik werk nu ieder weekend samen met de meest fantastische mensen, dus het enige wat ik kan hopen, is dat ik de volgende jaren steeds nieuwe jonge, gemotiveerde gasten mag blijven vinden die in het weekend een centje willen komen bijverdienen, die even leuk zijn om mee samen te werken als diegene die ik nu heb en reeds gehad heb. En in een droomwereld had het me wel leuk geleken om eens te jammen met Prince, de grootmeester van de funk. Of van de muziekwereld tout court."

STEL DAT JE MORGEN EEN NIEUW PRODUCT OF EEN NIEUWE DIENST ZOU LANCEREN, WAT ZOU DAT DAN ZIJN?

"Misschien iets wat zelfs ooit realiteit wordt: een pand kopen om een kleine feestzaal van te maken, en verhuren aan zowel jeugdbewegingen, als voor communiefeesten of dergelijke. Een tekort in Gullegem."

WAT OF WIE GEEFT JE ENERGIE?

"Mijn werk. Tonnen energie heb ik, achter die toog."

WAAR BEN JE ZELF BIJZONDER TROTS OP?

"Eigenlijk op wat ik reeds bereikt heb so far. Op je 25ste een zaak overnemen is niet de meest evidente keuze, je moet er ongelooflijk veel voor laten, maar de voldoening die ik ervan heb, is onmeetbaar."

WAT ZOUDEN KINDEREN EXTRA MOETEN LEREN OP SCHOOL?

"Een betere spelling. Wat is dit de laatste jaren een nationale ramp geworden. En misschien een uurtje notenleer. Maar dit is een persoonlijke voorkeur."

MET WELKE WOORDEN WIL JE HERINNERD WORDEN?

"Dedie moe wok nie werekeren ", waarmee ze refereren naar het feit dat er veel gewerkt geweest is, maar op zijn minst evenveel gereisd en gefeest geweest is."

HOE ZOU JE JEZELF IN ÉÉN ZIN SAMENVATTEN?

"Een harde werker, maar evenzeer een ferme levensgenieter."

ramouninette_02@msn.com

☎ 0498/281951

Uitbaatster van Café Den Osse in Gullegem

Volg me op Facebook.