WEVELGEM KIEST - Kevin Defieuw

WEVELGEM KIEST - Kevin Defieuw

Ik ben Kevin Defieuw. Gullegemnaar, gehuwd met Eefje Verstraete en jonge vader van twee. Tuline kreeg er in februari met George nog een broertje bij. En nu wil ik me graag opnieuw voor zes jaar politiek engageren, voor hun toekomst, en voor die van al onze kinderen. Zij zijn mijn drijfveer.​ En dat is de reden waarom ik in oktober opnieuw op de CD&V-lijst sta voor de gemeenteraadsverkiezingen.

  • De afgelopen drie jaar was mijn ambitie als schepen van o.a. jeugd: Een mooie toekomst voor iedereen!
  • Het nieuwe Gullegems ontmoetingscentrum is het dossier dat deze ambitie symboliseert.
  • Maar ook het ondersteunen van ons sterk verenigingsleven als weefsel dat generaties kan verbinden, is iets waarvoor ik me opnieuw wil inzetten.

“Hard werken voor de toekomst” daarvoor kunnen jullie op mij rekenen.

#LOVE8560

_______________________________________

KANDIDAAT OP DE ROOSTER

Onze kandidaten vragen straks om jouw stem. Maar jij wilt natuurlijk weten op wié je stemt. Daarom hebben we Kevin een aantal vragen voorgelegd die jou een blik in zijn hoofd bieden. ☺

WAAROM STA JE IN OKTOBER OP EEN LIJST IN WEVELGEM?

"In 2012 nam ik voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Vanuit het niets werd ik gemeenteraadslid en schepen. Een boeiende job waarin ik zoveel mogelijk wil realiseren; speelpleinwerking Gullegem, de oprichting van bedrijventerreinvereniging GUMO, het behalen van het fairtradelabel, de fietskoeriers op de markten... Het is maar een klein aandeel van mijn realisaties. Maar het werk is niet af. Integendeel! Ik wil me dan ook volgende legislatuur opnieuw 200% inzetten voor een 'nog' betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen."

WAT WIL JE HEEL CONCREET REALISEREN ALS JE VERKOZEN RAAKT?

"Voor veel zaken werd afgelopen legislatuur de basis gelegd. Hier wens ik de komende 6 jaar op verder te bouwen. Waaronder: Het verder uitrollen van het speelpleinenplan met een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod aan speelzones. De safe party zone die moet bijdragen tot een veilig fuifklimaat. De revitalisering van de industriezone Gullegem-Moorsele en Wevelgem-Zuid."

WELKE EXPERTISE/ERVARING/INSTEEK KUN JIJ BIEDEN?

"Mijn engagement in het verenigingsleven is cruciaal. Van daaruit kan ik goed weten wat er leeft in onze gemeente. Daarnaast kan ik op jonge leeftijd politieke ervaring voorleggen. Drie jaar gemeenteraadslid, drie jaar schepen en al enkele jaren actief in het Vlaams Parlement en de Senaat als parlementair medewerker van Peter Van Rompuy. Maar het belangrijkste element is mijn enthousiasme. Vanuit dit enthousiasme wil ik ook andere mensen enthousiasmeren om werk te maken van een 'nog' betere toekomst voor onze gemeente."

WAAR GA JE ZELF ALS BURGER IN WEVELGEM NIET MEE AKKOORD? WAT MOET ER ANDERS EN WAAROM?

"Mobiliteit blijft een gevoelig punt. Ook al deed deze bestuursploeg reeds veel inspanningen. Het werk is niet af. We moeten hard blijven werken aan een vlotte mobiliteit in onze gemeente."

HOE GA JIJ DAT AANPAKKEN?

"De verschillende 'Quick wins' die er zijn, moeten we optimaal benutten, zoals het fietsbeleid verder stimuleren, de bijkomende ontsluiting van Wevelgem-Zuid via de Moraviestraat voorzien en in overleg met andere overheden (zoals Vlaanderen voor de N8) oplossingen zoeken."

WAAROP BEN JIJ VOORAL TROTS IN WEVELGEM/GULLEGEM/MOORSELE?

"Ik ben een trotse inwoner van onze gemeente en ik ben er zeker van dat veel mensen dat zijn. We zijn een gemeente die veel te bieden heeft: alle sportfaciliteiten, een bloeiende industrie, een hecht verenigingsleven, gezonde financiën, een uitgebreid cultuuraanbod..."

HOE ERVAAR JIJ 'DE GEMEENTEPOLITIEK' IN HET ALGEMEEN?

"Ik heb alle vertrouwen in onze Wevelgemse gemeentepolitiek. Op een degelijke manier (zonder extremen) bereiden we de toekomst voor, zonder deze extra te belasten. Een toekomst waarin iedereen een plaats krijgt."

HOE ZIE JIJ JEZELF DAAR EEN ROL IN SPELEN?

Ik zie mezelf als iemand die altijd probeert iedereen mee te hebben. Een groot draagvlak is steeds belangrijk om een beleidsbeslissing goed te laten werken.

WAAROM STA JE OP DE LIJST VAN CD&V EN NIET OP EEN ANDERE LIJST?

"CD&V is een gematigde partij. Het midden is een meerwaarde in tijden waarin extremen de bovenhand halen. CD&V is ook de partij die het in Wevelgem 'doet' en ik heb altijd heel veel respect gehad voor de 'doeners'."

WAT IS DE PLACE TO BE IN JE GEMEENTE?​

"Bergelen was een verborgen schat. De laatste jaren leren steeds meer mensen deze schat kennen. Desondanks blijft het een prachtig domein en een toeristische meerwaarde voor onze gemeente."

Heb je een ritueel??

"Ik stap altijd met mijn beide voeten uit bed. Zo ben ik alvast zeker niet met het verkeerde been uit bed te stappen."

STEL DAT JE MORGEN EEN NIEUW PRODUCT OF EEN NIEUWE DIENST ZOU MOETEN LANCEREN, WAT ZOU DAT DAN ZIJN?

"De fietskoeriers die nu enkel op marktdagen ter beschikking zijn, zouden ook op andere dagen hun diensten moeten kunnen aanbieden. Zo kunnen nog meer mensen en lokale handelaars er een beroep op doen."

TE VOET, MET DE FIETS OF MET DE AUTO?

"Te voet. Ik hou ervan om door de gemeente te wandelen. Je ziet mensen waarmee je een praatje kan slaan, zaken die aangepakt moeten worden."

HOE ZOU JE JEZELF IN ÉÉN ZIN SAMENVATTEN?

"Een positief engagement, veel goesting en een harde werker."

kevin.defieuw@wevelgem.be

0497/258526

Volg me op Facebook.

Lees mijn blogs.